De schrijfster zelf leest je voor!

Margriet Th. Burnaby Lautier – Bordes

Voor mij komt met het schrijven en inspreken van de sprookjes van Snoezebol een droom uit.

Als kind van een jaar of zes werd mij gevraagd wat ik later wilde worden.

“Moeder en schrijfster” zei ik. Ik had toen mijn eerste boekje al geschreven, ingebonden in karton van een oude hoedendoos van mijn moeder. Ik heb het nog steeds, ik koester het, om mijn droom niet uit het oog te verliezen!

Inmiddels ben ik 61, jurist en werk als zelfstandig ondernemer bij Nieuwetoekomst.nu. 

Ik help mensen bij het maken van keuzen bij studie en banen: wat wil je, wat kan je, maak een keuze en vooral: voer die uit, kom in actie! Prachtig werk omdat ik korte tijd in een leven mee kan lopen en echt verschil kan maken. 

Wanneer je 61 bent ligt er een leven achter je. Met ups en met downs, zoals dat gaat.

Ik ben bijna 25 jaar heel gelukkig getrouwd geweest met de grote liefde in mijn leven. De man die me licht gaf, waarmee ik samen een prachtige zoon heb gekregen en met wie ik een bloeiend bedrijf heb opgericht in projectmanagement, dat we toen mijn man ziek werd en zijn dood naderde, zijn gestopt. Daarna ben ik Nieuwetoekomst.nu gestart.

Mijn man is ons 3 jaar geleden ontvallen. Een groot verdriet, een ervaring waardoor je door elkaar wordt geschud en je weer opnieuw je richting in het leven moet bepalen. 

Gesteund door veel lieve mensen om me heen, onze zoon, mijn dierbare vrienden en de “grote” kinderen van mijn man en hun kinderen is dat gelukt. Zij hebben me gestimuleerd om naast mijn werk, waar ik nog steeds gek op ben, mijn droom weer uit de kast te halen: schrijven voor kinderen, omdat ik dol op kinderen èn sprookjes ben!

De fantasie, de onverwachte uitspraken, de eerlijkheid van kinderen zijn voor mij een grote inspiratie bron. De verhaaltjes die ik verzon toen onze zoon klein was, kwamen weer boven drijven. Ik ben ze op gaan schrijven en in gaan spreken. Op die manier haalde ik oude blije tijden terug, die me verbinden met mijn lief, die niet meer hier is.

Ik heb veel kleine kinderen om me heen. En ik merk dat ze overspoeld worden door geschetter en geschal. Televisie, filmpjes en computers spellen: in hun wereld is bijna nooit stil.

En dat is nu nèt wat ik met mijn sprookjes van Snoezebol wil bieden.

Gewoon zitten en luisteren. De eigen fantasie laten komen. Zonder ondersteunend beeld, zonder lawaaiige achtergrond die afleidt van het verhaaltje. Rust, bij het ontbijt, vlak voor het eten of voor het slapen gaan.

Ik neem kinderen mee in het leven van Snoezebol, een klein meisje dat dapper en onbevangen de wereld tegemoet treedt. Die de gave heeft om te luisteren en te horen wat mensen en dingen beweegt, die op onderzoek uitgaat en vanuit het hart leeft.

Elke week een verhaaltje, ongeveer 10 minuten, even weg van de wereld. Mijmerend over mooie zinnen, soms iets te moeilijk voor de hele kleintjes, maar bewust gekozen om ze nieuwsgierig te maken naar taal en gebeurtenissen. En zo geschreven dat voor elke leeftijd bijzondere details op te merken zijn.

Ik heb er ongelooflijk veel plezier in om elke week een sprookje, dat altijd goed afloopt! – te verzorgen. 

En ik hoop dat jij als ouder/grootouder/vriend of vriendin van een kindje in de leeftijd van 6-12 jaar iemand elke week wil verrassen met een mooi lieflijk verhaaltje. 

Ontmoet het Snoezebol team:

Margriet is de bedenker van Snoezebol en schrijfster van alle avonturen. Ook is ze een van de weinige schrijfsters in Nederland die zelf haar eigen verhalen inspreekt. Het team dat Margriet heeft ondersteund bij het ontstaan van het online sprookjesabonnement bestaat uit:

Audio opnamen: Mixed by Joost
Illustratie Snoezebol: Henriette Bloema
Muziek: Martijn Stam
Fotograaf: Michiel Goudswaard
Marketing & Pers: Hanneke van Onna
Website, online programma & content: PUUR in Marketing